Yin Yoga

Je kunt een privé sessie boeken, als groep of als bedrijf.

Voor spontane groepssessies in de natuur: hou mijn Instagram pagina in de gaten: @down2earth_yinyoga

 

Momenteel staan er geen vaste momenten gepland. Wil je graag een sessie met 2 of meer personen? App mij gerust, dan vinden we samen een geschikt moment.

Wat is het?

Yin Yoga, zoals ik het inzet, is een meditatieve vorm van Yoga. Zonder zweverigheid. Vlot en effectief. In tegenstelling tot de meer bekende vormen van yoga, richt Yin Yoga zich op het creëren van ruimte in het bindweefsel. Bindweefsel laat zich niet zo makkelijk bewerken met korte en snelle stretches, waardoor de houdingen langer worden aangehouden. Én daar komt voor velen ook de mentale uitdaging en training om de hoek kijken die super waardevol is.

De extra flexibiliteit en rust die ontstaat in je hoofd en in je lijf is fijn voor sporters, mensen met een zittend beroep (hulpverleners in de auto, kantoorbanen etc) of wie het lastig vind om even te ontspannen, zonder telefoon, zonder eten, maar dit wel graag wil.

Daarnaast kan geeft volledige ontspanning ons lichaam de kans om te herstellen. Van ziekte, dagelijkse indrukken, de aanmaak van nieuwe cellen (zoals de huid) en ook van een intensieve work-out.

Wat doet het?

 • Je leert je eigen grenzen opzoeken en herkennen (voelen);
 • Je wordt flexibeler in je lichaam, er ontstaat letterlijk ruimte;
 • Je leert controle te krijgen over je mind: je gedachten machine, de stem in je hoofd;
 • Je leert hoe je jezelf begeleid in oncomfortabele situaties;
 • Je voelt je lekkerder, meer in-control
 • Balans: uit je hoofd, meer in je lichaam.
 • Je ervaart volledige ontspanning.

Duurzaamheid & transparantie

De producten die worden gebruikt tijdens de sessies zijn met grote zorg aangeschaft. Hierbij is zo veel mogelijk rekening gehouden met het welzijn van de makers, de afwezigheid van dierlijke producten en een lage belasting op het milieu.

 • De Bolsters (kussens) zijn gemaakt van Biologisch Katoen en gevuld met Biologische boekweitdoppen en werden geleverd in een composteerbare verpakking. Het bedrijf, Yogamatters, wordt gerund door vrouwen en heeft oog voor het milieu. De bolsters zelf zijn gemaakt in India.
 • Yogamatten zijn gemaakt in en geleverd vanuit Spanje en bestaan uit een mengsel van kurk en EVA-schuim. De matten zijn geleverd door een klein bedrijf: Equilibrium, dat oog heeft voor sociaal welzijn van de werknemers en het milieu 
 • De Yogablokken van het Duitse merk Breeze zijn gemakt van kurk dat afkomstig is uit Portugal. Vrij van chemische stoffen en PETA-approved, dus 100% vegan. Het kleine bedrijf bestaat uit twee ondernemers en de artikelen zijn handgemaakt.
 • Kusala is de kleine Nederlandse onderneming, gerund door vrouwen, die handgemaakte producten produceren en daarbij zo veel mogelijk circulair te werk gaan. De handgemaakte oogkussens die door hen zijn geleverd, zijn gevuld met Biologisch Lijnzaad en Biologische lavendelbloemen en in Nederland gemaakt.

 

Ronja van Dijk

Powered by Nature Coaching & Down to Earth Yin Yoga
Hebriden 139 te Zoetermeer

ronja@ronjavandijk.nl