PSYCH-K®

Het onderbewuste

95 tot 99% van alles wat wij doen en denken wordt aangestuurd door ons onderbewuste: op de automatische piloot. Je herkent dit eenvoudig: over autorijden hoef je niet na te denken, je weet met gemak de richtingaanwijzer, koppeling en versnellingspook te vinden. En ook thuis, lichtknopjes vind je met gemak. Pas als iemand ineens de inhoud van de keukenkastjes verwisseld, het handdoekje ergens anders ophangt of de koelkastdeur omdraait, merk je hoe vaak je onbewust een patroon herhaalt. Zélfs wanneer je van de verandering af weet. Die 1 tot 5% bewustzijn moet heel hard haar best doen om te winnen van de automatische piloot.

Je harde schijf

In je onderbewuste, je harde schijf, draait een programma. Het grootste deel van dit programma is samengesteld tussen jouw 1e en 7e levensjaar. Overtuigingen over jezelf en de wereld om je heen vormen de basis van jouw gedrag. En soms, of vaak zelfs, dienen die overtuigingen je niet meer.

Denk eens aan alle keren dat je verdrietig was en werd geknuffeld of iets lekkers kreeg als troost. Er kunnen overtuigingen uit ontstaan als: Als ik verdrietig ben, krijg ik aandacht. Eten troost mij. Geen handige overtuigingen voor iemand die vrolijk, fit en gezond door het leven wil.

Transformeren

Het PSYCH-K® is een eenvoudige methode om belemmerende overtuigingen te transformeren in ondersteunende overtuigingen op het onderbewuste niveau. Daarnaast kan je met deze methode stress uit je lichaam verwijderen. Dingen waarvan je hoofd ergens wel weet dat ze niet meer spannend zijn, maar waar je lichaam nog een belemmerende reactie op geeft.

In 2023 heb ik de basis workshop PSYCH-K® gevolgd. Hiermee kunnen we samen jouw belemmerende overtuigingen transformeren naar ondersteunende overtuigingen. November 2023 zal ik de vervolgworkshop doen: Advanced.