Ronja

Enthousiast, vrolijk, sporter, avontuurlijk en vol liefde en passie voor de natuur en gezond en veganistisch eten! Ik filosofeer over allerlei vraagstukken en trek ook regelmatig zelf met een tentje de natuur in. Drenthe is mijn favoriete hotspot! Mijn vriend eet niet volledig plantaardig, maar eet graag mee van mijn maaltijden en support mij in wie ik ben en wil zijn, samen zijn we een echt team, gek op de natuur, sport, historie en persoonlijke ontwikkeling. We hebben ook nog twee katten, Puk en Jill, die slapen, eten, kroelen en heel veel buitenspelen.

 

Matige mindset

Maar! Voor al die successen en meer levensgeluk ging natuurlijk ook wat vooraf! Vooral sombere buien, zakken chips, heel veel brood met pindakaas en pizza. Ik zat helemaal niet lekker in mijn vel en maakte steeds keuzes waar ik achteraf weer van baalde. Sporten ging matig, door de heftige spierpijn die daarna steeds 3 dagen aanhield. Tot ik besloot dat ik het anders wilde!

En zo begon mijn reis in persoonlijke ontwikkeling. Ik ging aan de slag met een psycholoog, werkte samen met verschillende coaches uit de topsport, volgde opleidingen, las en luisterde tal van boeken, ging gezond plantaardig eten en kreeg daardoor voldoende energie om marathons te gaan lopen, mijn baan op te zeggen, mijn eigen bedrijf op te zetten en zo steeds meer uit het leven te halen.

 

En dát gun ik iedereen!

 

Ook in 13 jaar bij de politie in Rotterdam heb ik mijn rugzak flink gevuld, daar kan geen opleiding tegenop. In de uniformdienst, Flexteam, Opsporing, bij de M.E. en 8 jaar als lid van de ondersteuning groep van Rotterdam: Team Parate Eenheid, waar ik ook als medic (niet BIG geregistreerd) actief was heb ik ontzettend veel mogen zien, ervaren en leren. Hoe hou je jezelf overeind? Onbetaalbare lessen,  waar ook jij van kunt profiteren.

Mijn missie

Nu is het tijd voor jou! Het is mijn missie om met mijn kennis en ervaring Nederland gezonder en gelukkiger te maken, zonder daarbij dierenwelzijn en de planeet uit het oog te verliezen. Want, waar je jezelf verrijkt ten koste van iets of iemand anders, wint niemand. Winnen zonder verliezers vormt de kern. En door bewustzijn te creëeren wil ik jou helpen weer vanuit je hart te leven, zodat je met rust je doelen scherp krijgt en zelfverzekerd en met plezier koers houdt.

Curriculum Vitae

Opleidingen en ervaring in een notendop:

  • 2008 VWO
  • 2008 - 2014 Politie Rotterdam, wijkzorg & noodhulp
  • 2014 - 2021 Ondersteuningsgroep Politie & M.E.
  • 2016 - 2021 ZHKH train de trainer - Rescue 77 / Politie
  • 2022 Natuurvoedingsadviseur - Sonneveld
  • 2022 Yin Yoga teacher training - Arhanta

Mijn droom

Veel mensen werken omdat ze 'toch ergens van moeten leven'. Uiteraard geldt dat ook voor mij, maar! Ik heb heel bewust voor deze vorm van ondernemen gekozen. Met alleen in Nederland meer dan 10miljoen mensen met een leefstijlziekte, 1,7 miljoen dieren die dagelijks worden geslacht en een kwart van het land dat wordt gebruikt voor veevoer (gras), weet ik dat het anders moet. En kan.

Dolgraag wil ik een bijdrage leveren aan de gezondheid van mens, dier en planeet. Daar haal ik elke dag voldoening uit, ook als het even tegenzit. En met het geld dat ik verdien aan deze missie, door mijn bijdrage, zou ik heel graag nog meer doen voor de natuur. Een plek creëren waar iedereen zich thuisvoelt. Van bloemen, vlinders en bosmuizen tot biggen, bomen en mensen. Een plek waar we kunnen verbinden met onszelf, elkaar en de natuur. Waar ruimte is om te spelen, te bewegen, tot rust te komen, van stilte te genieten, en te voelen waar het ook al weer om draait in het leven. Dat is hoe ik het verdiende geld het liefst zou besteden.

Bijdragen aan deze missie? Je mag ook een donatie doen, zodat ik de informatie die ik gratis beschikbaar stel - via mijn podcast en Instagram-account - kan blijven delen. Dankjewel!