Krijg je met groenten en fruit niet heel veel bestrijdingsmiddelen binnen?

Gepubliceerd op 18 maart 2022 om 13:17

Zeker. Het aantal gifstoffen dat wordt gebruikt in de reguliere landbouw is ongekend. Daarom kies ik voor biologisch. Ik maak mezelf geen illusie dat dat 100% clean is, want in de grond worden nog steeds gifstoffen gevonden die al 50 jaar verboden zijn. Je minimaliseert de hoeveelheid gifstoffen er wel mee.

We leven in een wereld waar gif de norm is en je ontkomt er niet aan dat je troep binnen krijgt. Je smeert het op je huid, ademt vanalles in, eet het op. Denk aan make-up, zonnebrandcrème, bodylotions, shampoo, zee, schoonmaakmiddelen, uitlaatgassen, landbouwgif, medicijnresten en sporen van drugs in ons drinkwater en meer.

Met een hoop dingen zou je kunnen stoppen, maar eten is pure noodzaak. Het punt is, als je besluit om vanwege de gifstoffen geen groenten en fruit meer te eten, wat eet je dan? Brood? Kaas? Vlees? Yoghurt? En wat heeft die koe dan gegeten, een biologische onbespoten salade? Met een beetje pech, GMO maïs en soja uit de Amazone, waar ook nog een oerwoud voor is gekapt en Jaguars en apen voor zijn gestorven. En brood, je bent het misschien vergeten, maar het wordt gemaakt van graan. Tarwe is zo'n beetje het meest doorgefokte graan dat er bestaat en vrijwel alle niet-biologische grondstoffen voor voeding worden bespoten.

We kunnen ons inmiddels beter afvragen hoe we ons lichaam het best ontdoen van al die gifstoffen, want dat je ze binnenkrijgt is zeker

Fruit, groenten en andere plantaardige voedingsmiddelen zitten vol met vitaminen, mineralen, antioxidanten, vezels en meer.

Deze stoffen zijn nou precies verantwoordelijk voor de afvoer van gifstoffen en het onderhoud en de vernieuwing van alle cellen in je lichaam (Het bouwt zelfs elke 7 jaar een nieuw skelet). Zonder deze stoffen, bouwt het afval zich op. Het slaat zich op in vet, in je lever, hersenen, met alle gevolgen van dien.

Oja, ik herhaal het nog maar eens: vis is het meest vervuilde dier op aarde. Het vet is als een spons voor dioxines en PCB's en mega schadelijk voor onze nieren. En, dat niet alleen, je geeft die gifstoffen ook door aan het ongeboren kind en via borstvoeding (En flesvoeding! Want alle dieren slaan giftige stoffen op in vet. Daarbij is flesvoeding een geraffineerd product, waarvan de voedingswaardes niet eens in de buurt komen van eigen moedermelk en de darmflora van de baby verstoort). Hoe cleaner jij eet, des te minder gifstoffen geef je door aan het (ongeboren) kind.

Dus. Eet vers fruit en planten, zo min mogelijk dierlijke producten, zo veel mogelijk biologisch, ga de natuur in, slaap 7 a 9 uur per nacht, beweeg, reduceer stress tot een minimum, dan zorgt je lijf voor de afvoer van alle troep.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.