Je wereld is zo groot als je comfortzone

Gepubliceerd op 16 maart 2023 om 15:45

Als je spannende dingen vaker doet, worden ze voor jou minder spannend. Niet omdat ze minder spannend zijn geworden, aan de situatie is niets veranderd, maar omdat jij de comfort-zone hebt vergroot. Je bent gegroeid.

 

Ik zei het eerder al:

“Je wereld is zo groot als je comfort-zone.”


Blijf je altijd hard wegrennen voor alles wat een beetje gek, spannend of pijnlijk is, dan kom je gevangen te zitten in je eigen gevangenis van comfort.

In die gevangenis ben je stoer. Daar durf je je vrij te bewegen. Je kent de regels. Je lijkt controle te hebben. Er is geen ‘wat als’, want je herhaalt wat je altijd al deed.

En voor de één is om 5 uur in de ochtend een huis binnen gaan voor een aanhouding buiten comfortzone. Voor de ander een uur op een yoga-mat liggen. Koud water. Sauna. Kickboksen. Turnen. Ballet. Hardlopen.

Al die shit waarvan je zegt: “nehhhhh da’s niks voor mij, daar ben ik veel te druk/onrustig/lief/kalm/kouwelijk/sterk/slap/stijf/…… voor.”

Een leuk smoesje voor: dat vind ik mega ongemakkelijk en ik ga het lekker uit de weg.

Er is geen goed of fout, weet alleen dat je kleine wereld van comfort altijd even klein zal blijven als je nooit je mind de kans geeft om een beetje te rekken.

Als je Fixt Mindset nooit plaatsmaakt voor een Growth Mindset, blijf je altijd waar je bent. En dan vraag ik me af: in de natuur is iets bezig met groeien, of het sterft af. Dus als wij, mensen, onderdeel van diezelfde natuur, stoppen met groeien…. Zoals wanneer we stoppen met sporten onze spieren verdwijnen…. Dan sterven we af terwijl we er nog zijn.

Cheers to ongemak en groei!

Welk ongemak ga jij al even uit de weg en ga je nu écht aanpakken? Laat het weten in de comments! 💖

#groei #ongemak #comfort #mentalegevangenis#jewereldiszogrootalsjecomfortzone


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.