Jouw oncomfortabel is anders

Gepubliceerd op 16 maart 2023 om 15:28

Het grappige is dat je als agent soms geen angst ervaart tijdens potentieel levensbedreigende situaties. Je kent je taak. Je hebt geoefend. Je hebt Gevisualiseerd. Je hebt Vertrouwen.

 

Ik kon het wel doodeng vinden om weer voor het eerst alleen naar een nieuwe sportclub te gaan. Dan haalde ik ineens allerlei scenario’s aan en bleef uitstellen. Of ging 3x en haatte dat dan zo erg (als nieuweling in een bestaande groep), dat ik niet meer ging.

Met mijn politietaken was ik comfortabel geworden. Niet allemaal voor 100%, maar ik had in mijn systeem zitten hoe ik moest handelen. Ik had geoefend, getraind, herhaald.

Die sportclub niet, daar rende ik steeds weer bij het ongemak vandaan. Tot ik de tools ging toepassen die ik kende uit mijn werk bij de politie.

Dat wil niet zeggen dat ik nooit meer iets spannend vind, in tegendeel. Ik mag het spannend vinden. En doe het dan alsnog. Ik oefen, train, herhaal en sta mezelf toe te falen (het mag mislukken!) en opnieuw te proberen. Zo maak ik het leuker en makkelijker voor mezelf.

Wil jij dat ook? Schrijf je in voor de 2daagse 31maart-1april of ga 1-op-1 met mij aan de slag!

www.ronjavandijk.nl

Liefs! Ronja 💛

#politie #teamparateeenheid #trainen #weerbaarheid


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.