Blogs

Je wereld is zo groot als je comfortzone

Als je spannende dingen vaker doet, worden ze voor jou minder spannend. Niet omdat ze minder spannend zijn geworden, aan de situatie is niets veranderd, maar omdat jij de comfort-zone hebt vergroot. Je bent gegroeid.

Lees meer »

Opgeven

"wie een glas kapot laat vallen, hoeft niet de hele servieskast er achteraan te smijten." - Ronja van Dijk

Lees meer »

Controle

"Happiness and freedom begin with the clear understanding of one principle. Some things are within your control. And Some thing are not." - Epictetus

Lees meer »

Jouw oncomfortabel is anders

Het grappige is dat je als agent soms geen angst ervaart tijdens potentieel levensbedreigende situaties. Je kent je taak. Je hebt geoefend. Je hebt Gevisualiseerd. Je hebt Vertrouwen.

Lees meer »

'Ik wil wel een beetje kunnen blijven genieten.'

En die gedachte herken ik wel, want ik heb m in mijn eigen hoofd vaak genoeg voorbij horen komen en anders zegt iemand anders het wel. Het leuke is, weet ik nu, dat wanneer je eten lekker is én je voelt je fitter, vrolijker, energieker én je huid wordt mooier én je buik is niet meer opgeblazen én je kunt makkelijk poepen, kortom: alles wordt beter... dannn geniet je pas écht van wat je eet 💚

Lees meer »

BLUE ZONES

Blue Zones. Een onderzoek naar de populaties waar vrijwel geen ziektes voorkwamen en mensen met gemak en in goede gezondheid ouder dan 100 jaar werden. Wat doen zij anders dan de meeste westerlingen?

Lees meer »

Eerst geloven, dan zien.

Of, eerst zien en dan geloven? Geloof heeft alles te maken met vertrouwen, willen zien is van het ego en vanuit angst: eerst iets tastbaars willen zien, kun je ook niet voor schut gaan met waar je in geloofde, maar niet bleek te zijn/kunnen/bestaan/..Het ego heeft graag gelijk en heeft een hekel aan 'zie je nou wel' en 'ik zei het toch', tenzij het zijn eigen woorden zijn. Het ego is namelijk wél dol op gelijk hebben.De mensen die durfden te geloven, voordat ze het gezien hadden, die hebben precies die dingen gedaan die niemand voor mogelijk hield. Zonder dat geloof was Neil Armstrong nooit op de maan geland, liep Roger Bannister nooit als eerste de mijl onder de 4 minuten, liep Eliud kipchoge  nooit de marathon onder de 2 uur en hadden we Henry Ford, Muhammad Ali en Michael Jordan nooit gekend.

Lees meer »